Beschaamd kijkt ze voor zich op tafel en zegt: ‘Ik vlieg van het een naar het ander. Ik begin wel netjes met een plan. Maar dan gaat het niet zo snel als ik wilde. En dan word ik onzeker. En dan ga ik het weer anders doen. Ik raak er alleen maar van in de war. Hoe heb ik ooit kunnen denken dat ik dit kan?’

Zeg eens eerlijk, hoe herkenbaar is dit? Toen ik startte met mijn praktijk, nu 8 jaar geleden, verging het mij ook zo. En veel van mijn klanten doen vergelijkbare uitspraken. Zo zonde! Want het zijn stuk voor stuk professionele vrouwen met een ontzettende drive om anderen te begeleiden. En toch loopt het zo.

Je vliegt van het een naar het ander

Met als gevolg dat je van de een naar de andere training vliegt. Kennis vergaren, je rugzak nog verder vullen met methodieken en de een na de andere set kaarten of nog een keer een nieuw coachspel aanschaffen. Het is ook lastig dit alles te weerstaan, want in de marketing van alle methodieken en spellen wordt een overvolle praktijk beloofd.

En laten we wel wezen, het is ook wel zo fijn om een paar goede basismaterialen in je praktijk te hebben. Als houvast, omdat het leuk is voor de kids in je praktijk en omdat er nu eenmaal ontzettend goede methodieken en spellen te vinden zijn. Als ik echter terugkijk naar hoe ik startte, met een voorraad papier, stiften, lijm, een schaar en het kwaliteitenspel… en als ik kijk naar wat ik nu nog steeds het meeste gebruik…. Dan raad je het al. En je wilt niet weten wat ik allemaal in de kast heb staan! Het lijstje met gevolgde trainingen en opleidingen wil je ook niet zien overigens.

Is het zonde?

Is het zonde dat ik in die eerste twee jaar zo veel verzameld heb? Nee.

Heb ik er spijt van? Nee!

Heb ik alle investeringen terugverdiend? Jazeker!

Had het anders gekund? Absoluut!

Terug aan de tekentafel

Want du moment ik terug aan de tekentafel ging, om uiteen te zetten waar ik nu eigenlijk heen wilde met mijn praktijk. Toen ik het fundament opnieuw stevig neerzette. Mijn ideale doelgroep, de wijze waarop IK wil werken en waar ik voor sta? Toen viel alles in elkaar tot een solide geheel waar mijn zelfvertrouwen en mijn vertrouwen in mijn praktijk een flinke boost van kreeg. En toen? Toen was de drang om doorlopend trainingen te volgen en nog meer materialen aan te schaffen ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. En tegelijkertijd groeide mijn praktijk gestaag.

Natuurlijk werk ik nog steeds aan mijn eigen ontwikkeling. Natuurlijk blijf ik op de hoogte van al dat moois dat er te vinden is. Maar niet meer van het een naar het ander, als een kip zonder kop. De keuzes die ik nu maak dienen mijzelf en mijn praktijk vele malen meer, omdat ik ze nu steeds langs de meetlat leg. Ik kan je zeggen: dat voelt goehoed!

Ervaar de stevigheid van een fundament

En nee, ik beloof je geen overvolle praktijk “in no time en zonder enige inspanning” als je terug aan de tekentafel gaat. Maar eerlijk is eerlijk, je zult veel meer plezier beleven aan je werk, de stevigheid van een fundament ervaren en dat doet echt iets met je klantentoestroom. Dat beloof ik je! Mijn eigen praktijk is er het levende bewijs van. Gun jij jezelf dit ook? Je weet wat je te doen hebt: terug aan de tekentafel!

Wil jij terug aan de tekentafel, en daarbij begeleid worden met scherpe, soms ietsiepietsie confronterende vragen die jou helpen helder te krijgen wat jij te doen hebt om jouw praktijk tot een succes te maken? Zodat je geen tijd verspilt, maar direct op je doel af gaat, ook al lijkt dat doel nu nog ver weg? Laat mij je helpen! Ik schep orde in jouw chaos. En hoe goed jij jouw zelfvertrouwen ook hebt verstopt, ik weet het te vinden. Ben jij er klaar voor? Boek dan nu je gratis sessie. En dan kun jij weergaloos gaan knallen.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!