Afgelopen week reed ik met mijn business buddy naar Breskens. Voor een dagje stijl- en kleuradvies van Ilonka (Be stunning). Een geweldige dag, met heerlijke inzichten. Gelachen, gehuild, ge-ahad en gehumd.

Daarna twee dagen volle bak aan het werk, en toen was het tijd. Tijd om te doen wat ik al een jaar uitstelde: kledingkasten leegtrekken, sorteren, weg wat niet meer past of dient en opnieuw de kasten inruimen. Een klus waar ik nu spontaan ontzettend veel zin in had.

Hoe lang?

Ik besloot het rigoureus aan te pakken. Ik trok gewoon in 1 keer mijn kasten leeg. Gooide alles op de grond en op bed. Dochterlief hielp mij. Met de kleurstaaltjes van de mij passende kleuren ernaast, beoordeelde ze elk kledingstuk.

Zelf keek ik eens kritischer dan anders: hoe lang heb ik dit niet aan gehad? Hoe lang denk ik al dat ik het nog wil bewaren omdat ik het misschien ooit nog eens aantrek? Omdat het toch best een mooi jurkje is, en misschien zit het in de toekomst niet meer te strak? Of, omdat dat ene jasje behoorlijk aan de prijs was, zeker als je bedenkt dat ik het maar 2 keer heb gedragen?

Een gevoel van opluchting

Er gingen 3 vuilniszakken kleding weg. Soms met een beetje aarzelen, zoals mijn mooie Thaise jurkjes die ik 16 jaar geleden op (mijn toenmalige) maat had laten maken. Maar vooral met een gevoel van opluchting.

Ik ontdekte kledingstukken achterin de kast die ik al tijden kwijt was, en voor mijn oog ontstonden nieuwe combinaties.

Kortom, deze dag was een waar cadeau. Zonder dat ik iets nieuws kocht, heb ik het gevoel dat ik een volledig nieuw gevulde kledingskast heb.

Oud aanbod tussen nieuw aanbod

En ik denk terug aan een jaar geleden. Toen ik Jouw succes-PRAKTIJK! net officieel had gelanceerd (ik deed al wat langer wat ik deed, maar toen eindelijk voor het echie onder een nieuw label). Een nieuwe naam, nieuw aanbod en…. oud aanbod. Aanbod dat – als ik heel eerlijk was – niet paste in mijn nieuwe stijl. Mij en mijn klant niet langer echt diende. Maar, ik kon er nog geen afscheid van nemen. Dus de eerste paar maanden van Jouw succes-PRAKTIJK! bleef dat aanbod tussen mijn nieuwe aanbod op mijn website staan. Mijn business coach vertelde mij vanaf dag 1, volledig terecht, dat het eraf moest. Dat het mijn nieuwe aanbod en mijn nieuwe label onrecht aandeed. Maar ik was gewoon zo ver nog niet. Ik had die trainingen tijdenlang met heel veel succes gegeven. Er zat ontzettend veel ontwikkeltijd in. En ik had er vreselijk veel plezier in gehad al die kennis en ervaring over te dragen. Dat ging ik dan toch niet weggooien?

Een vreemde eend in de bijt

Totdat ik mij op een dag realiseerde dat ik dat aanbod niet meer verkocht. In eerste instantie probeerde ik het nog, maar het leek wel uitgeput. Heel raar. Een paar maanden later betrapte ik mijzelf erop dat ik het nergens meer actief aanbood. Dat het alleen nog maar op mijn website vermeld stond, als een vreemde eend in de bijt. En dat het vreselijk detoneerde tussen mijn nieuwe aanbod.

En toen klopte het weer

Zo lang als ik ervoor nodig had gehad het los te laten, zo snel was het vervolgens verdwenen van mijn site. Wat een opluchting. Want, daarna klopte mijn hele verhaal weer.

Precies hetzelfde gebeurde dus vandaag toen ik met mijn kledingskast bezig was.

Ga met de stofkam door je aanbod, en haal alles dat niet meer klopt weg!

Ik wil daarom iedere coach aanraden zo af en toe eens met de stofkam door je aanbod te gaan. Ongeacht of je ooit heel veel plezier in een specifieke training hebt gehad. Ongeacht hoeveel geld je aan de ontwikkeling of aan een licentie hebt gespendeerd. Sta eens per half jaar eens stil bij je aanbod. Klopt het nog bij waar je voor staat? Klopt het nog bij de fase waarin jij en je business zijn? Klopt het nog bij jouw ideale klant?

Gooi alles dat niet meer klopt weg. Je zult zien, dat lucht ontzettend op! Het maakt je focus opnieuw helder. Daar doe je jezelf EN je klant een enorm plezier mee.

Succes!

Oh, en in het kader van ‘nieuw’: op woensdag 24 april geef ik, van 9.30 tot uiterlijk 11.00 uur, mijn online training Klaar voor de start in 5 stappen. Tijdens de paasvakantie.

Heerlijk, want je hoeft er de deur niet voor uit. Zet je kids aan de paaseieren met een filmpje. Kun jij even een uurtje achter je computer kruipen. Zie ik je dan?

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!