Vol zelfvertrouwen je kindercoachpraktijkbouwen in 5 stappen. Ja, dat kan echt. Ik zeg ook wel: je bent zelf de grootste saboteur van je eigen praktijk. Dat is niet tof. Maar er is wel heel eenvoudig iets aan te doen. Sterker nog, ik geef je in dit stuk 5 stappen die ook jou unstoppable maken. Ben je er klaar voor?

Maar als ik DAT vraag voor mijn traject, dan stoot ik mensen vast af.

Als ik niet ’s avonds of in het weekend ga coachen, lukt het vast nooit om afspraken met ouders in te plannen.

Ik kan nog niet starten want ik kom maar niet uit de naam voor mijn praktijk.

Eerst nog even die training volgen, dan kan ik met mijn eerste klant aan de slag.

Als ik wat minder onzeker ben, dan ga ik werken aan mijn zichtbaarheid.

.

En… zo gaat er veel, heel veel tijd voorbij. Een ogenschijnlijk klein hobbeltje kan stiekem een enorm obstakel worden. Voordat je het weet is er weer een week, een maand of zelfs… ja ik maak gekker mee… een jaar voorbij zonder klanten.

Angst vermomt zich als een praktische vraag

Geloof mij, meestal gaat het helemaal niet om die praktische dingen die eerst moeten, voordat… Nee, meestal speelt er iets anders. Meestal vermomt angst zich als een ogenschijnlijk praktische vraag.

  • De angst om afgewezen te worden
  • De angst om niet goed genoeg te zijn
  • De angst om te falen
  • De angst om te stralen
  • De angst om fouten te maken

Of welke andere angst dan ook!

Wat zie ik vaak startende kindercoaches stranden

Man oh man, wat zie ik vaak startende kindercoaches al stranden alleen maar bij het voornemen om hun droom waar te maken. Die praktijk komt er uiteindelijk nooit. Of bestaat misschien op papier maar raakt nooit gevuld met enige klant. En dat eindigt uiteindelijk in een teleurstelling. Droom poef paf weg. Zelfvertrouwen down the drain.

Dat, dat vind ik het allerergste dat je kan gebeuren. Ik kan het echt niet verdragen dat zoveel vrouwen keer op keer zichzelf teleurstellen. Om er dieper en dieper van overtuigd te raken dat ze niets kunnen en vooral niet goed genoeg zijn.

En weet je, het is helemaal niet nodig. Want net zo goed als dat jij met die kids bij jou in je praktijk hartstikke goed aan de slag kunt om hun zelfvertrouwen te vergroten, kun jij hetzelfde voor jezelf doen. Stap voor stap die angsten en onzekerheden loslaten zodat je vol zelfvertrouwen voor jezelf en je praktijk kunt gaan staan.

Ik hoor je al denken. Leuk Marlies, maar HOE dan?

Met zelfvertrouwen je kindercoachpraktijk bouwen in 5 stappen

Het is een eenvoudig recept (en nee, ik bagatelliseer het niet, maar in de basis is het super eenvoudig):

Stap 1: Waar ben ik bang voor?

Wees bloedeerlijk naar jezelf toe en stel jezelf de vraag: wat heb ik te doen om mijn praktijk tot een succes te maken, en waarom doe ik het niet? Of, waarom begin ik er wel aan maar maak ik het niet af. Waar ben ik bang voor? Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik doe wat ik te doen heb?

Stap 2: Wat maak jij jezelf over jezelf wijs?

Vraag jezelf hier zo lang op door dat je tot de zinnetjes komt die je in je hoofd hoort, de miepgedachten zoals ik ze ook wel noem: Wat maak jij jezelf over jezelf wijs?

Stap 3: Is dit waar?

Vervolgens stel je jezelf die ene eenvoudig maar oh zo krachtige vraag: Is dit waar?

Stap 4: Oplossen die handel

Is het waar: goed nieuws! Dan weet je wat je te doen hebt. Bijvoorbeeld als je tegen jezelf zegt dat je nog niet goed genoeg bent en het antwoord is dat dat klopt omdat je geen scholing hebt bijvoorbeeld, dan weet je dat de oplossing zit in het volgen van een opleiding. Zo eenvoudig op te lossen is dat.


Is het niet waar: dan ga je naar stap 5

Stap 5: Wat heb ik nu te doen?

Is de gedachte niet waar? Dan heb je iets te doen… Dus, stel je jezelf de vraag: Nu ik weet dat deze gedachte niet waar is, kan ik er dan overheen stappen onder het mom ‘daar trap ik niet meer in’ of heb je iets nodig om die gedachten voor eens en altijd los te laten.

Grote kans dat het herkennen van de gedachte alleen al genoeg is om toch te gaan. Een beetje onder het mom van f*&%k it just do it.

Maak je angst tot je metgezel

Zit de gedachte echter te diep, is ie te verlammend, breek dan vooral dat doel, die droom waar je net zo bang voor als enthousiast over bent in duizend kleine stukjes. En begin dan met het kleinste stukje. In volle acceptatie dat je het doodeng vindt. Vecht er niet tegen. Neem je angst als metgezel mee op reis. Laat je angst zien dat ie met elk stapje kleiner wordt. Zal de angst volledig verdwijnen? Waarschijnlijk niet, maar hij zal je ook niet meer volledig overnemen en doen blokkeren. Wel zo fijn, toch?

Ruim die onzekerheden een voor een op

Maar er is nog een optie: zelf aan de slag gaan met die angsten en onzekerheden. En je voelt hem al aankomen… daar heb ik een heel toffe manier voor. Zonder pijn. Met een beetje confrontatie. Maar vooral heel veel plezier en – niet onbelangrijk – mega resultaat. Ik garandeer je dat je na 30 dagen heel anders tegen jezelf, je praktijk en je mogelijkheden aankijkt. 

Ik beloof je dat je na 30 dagen unstoppable bent. Dat je eindelijk die websiteteksten gaat schrijven. Dat je eindelijk jezelf gaat laten zien, online en offline. Dat je gaat denken in mogelijkheden en toffe kansen in plaats van belemmeringen en bezwaren. Dat je je droom eindelijk de aandacht durft te geven die hij verdient. Hoe cool is dat?!?

Dus, klinkt dat als iets voor jou? En zie je het wel zitten om 30 dagen lang met flowschrijven, visualisaties en het maken van collages aan de slag te gaan zodat je je sh*&t op een fun manier achter je laat? Bekijk dan snel de info van Boost je business mindset in 30 dagen en meld je aan. We starten maandag, 1 maart. 

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!