Waar word jij blij van ?

Waar word jij blij van? Op allerlei mogelijke manieren kruisen onze levens steeds weer. Vinden we herkenning bij elkaar. Lijken we van dezelfde dingen blij te worden. Een van die dingen waar IK blij van word, en zij ook: schrijven. Beiden een groot verlangen een boek te schrijven. Beiden begonnen. Met 1 groot verschil: Zij maakte het af en publiceerde nog niet zo lang geleden haar eerste boek.

“Wat een moed”

En wat voor een boek! Super persoonlijk. Confronterend. Kwetsbaar. Helend. Niet zomaar een boek dus, maar een boek dat ertoe doet. Niet een beetje, maar een boel. Potjandikkie hoe krijgt ze het zo op papier. Wat een moed schuilt hierachter. Maar ook… ik weet wat deze vrouw allemaal nog meer doet in het leven. Hoe heeft ze het in godsnaam voor elkaar gekregen? Dit heeft mega focus en doorzettingsvermogen gevraagd. Ik weet dat het allesbehalve makkelijk is geweest. Dat die handdoek best wel in de ring had gewild.

Toch deed ze het..En dan van de week zie ik iets voorbijkomen op social media. Jawel, ze is bezig met haar tweede boek. Haar TWEEDE boek!

(Potentiële) projecten en ideeën

En zo gaan mijn gedachten langs al die projecten die ik zelf de afgelopen jaren de wereld in slingerde. Het waren er veel. En van allemaal was ik op het moment van lanceren meer dan overtuigd dat ik met iets geniaals kwam. Sommige bleken dat ook. Andere not so much. Sommige bleven. Andere verdwenen weer.

Maar dan al die projecten die op mijn lijstje staan, waaronder dat boek. Al die ideeën. Wensen. Soms flodders. Soms half uitgewerkt. Stuk voor stuk in potentie geniaal. Maar ze zijn er nog niet. Ze staan op dat lijstje.

De rest van de week kom ik natuurlijk op mijn socials ‘toevallig’ een heleboel tegen van mijn lijstje. Maar niet op mijn tijdlijn maar bij anderen. Oh… ik WIST dat dat ene onderwerp perfect was voor een masterclass, nu doet zij dat al. Damn, IK wilde net een podcast opnemen over dat onderwerp, nu is het niet nieuw meer. Marlies, je had EERDER die online training de wereld in moeten slingeren, nu is die ander sneller. Ik word vierkant ingehaald.

Allerlei ideeën, maar waar moet je beginnen?

‘Toevallig’ krijg ik deze week van een paar klanten een mail. Hebben allerlei ideeën. Weten van gekkigheid niet waar ze eerst mee moeten beginnen. Zien prompt een collega ‘om de hoek’ met een soortgelijk idee. Raken in de war. En vallen stil. Er gebeurt niets meer. Ze vertellen mij allemaal hetzelfde, ze voelen zich vierkant ingehaald.

Hen vertel ik hetzelfde als mijzelf: Van al die ideeën. Waar word je het meest blij van? Waar loopt je hart van over? Zonder te kijken naar de mitsen en maren. De ‘maar iemand anders doet zoiets ook al’ bezwaren. Wat wil JIJ?

En dan: kies. Pak dat ene ding op. Laat de rest op dat lijstje met geniale ideeën staan. Dat is voor straks. Als dat ene ding klaar is. Stap voor stap. Een voor een. 

Tijd voor een braindump, waar word jij blij van?

Dus doe ik dat vandaag ook. Het is buiten bloedje heet. Op mijn werkkamer is het fris. Ik pak die enorme lijst met ideeën. Neem de tijd om een braindump te maken, want ik weet zeker dat er nog veel meer in mijn hoofd om aandacht liggen te schreeuwen. En ik kies er 1. Daar ga ik mee verder. Niet met 5 dingen tegelijkertijd, met 1. Zoals altijd.

Waar word jij blij van ?

Het is de reden waarom ik het een na het ander de wereld weet in te slingeren. In het echie is het stap voor stap. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Juist door die houding krijg ik zo ontzettend veel voor elkaar.

Dat wat blijft liggen is vaak even goed geniaal, maar voel ik dan toch minder. Word ik net van iets anders blijer. Of is het moment gewoon nog niet daar. Dus vertrouw ik erop dat mijn lijstje mij vandaag vertelt wat het mag worden. Stiekem denk ik wel te weten welke het wordt. Ik vind het spannend. We zullen zien..(Oh, en er is een super duper boek van Elizabeth Gilbert ‘Big Magic’ waarin zij vertelt hoe dat gaat met geniale ideeën. Wat er gebeurt als je ze niet op tijd uitvoert. Must read.)

Die dappere, geweldige vrouw in dit verhaal? Mijn lieve, inspirerende collega @hartenwijs_coaching

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!