Waarom je een ideale klant moet hebben voor je kindercoachpraktijk, een van de meest gestelde vragen van kindercoaches. Deze vraag komt meestal direct volgende op ‘Hoe kom ik aan klanten?’ Heel flauw, door je allereerst heel goed te verdiepen in die ideale klant. In die klant waarmee jij het aller aller allerliefste wilt werken in je kindercoachpraktijk. Niet omdat je dan never nooit meer met een andere klant kan of mag werken. Helemaal niet zelfs. Het gaat hier juist om de klant waarop je je in je marketing focust. Zodat je een verhaal vertelt waarop die ene klant direct aan gaat. Zodat die ene klant al ja-knikkend naar je zit te luisteren of je webpagina leest. Zodat die ene klant al ‘ja’ heeft gezegd voordat jij hebt kunnen vertellen wat je voor jouw klant kan betekenen. Hoe cool is dat!

Kruip in de huid van jouw ideale klant

En, hoe vertel je nou dat klantentrekkende verhaal? Door in de huid te kruipen van die ideale klant. Door jouw klant heel, heel, heel goed te leren kennen. En ik kan je vertellen: het is nog leuk ook! Ik schreef er deze week onderstaand stuk over:

Waarom je een ideale klant moet hebben voor je kindercoachpraktijk

Op kerstavond deed ik nog even een spontane post in mijn Business & Mindset Academie voor kindercoaches. Met een foto van mijn geliefde gezin, en excuses dat ik even niet zo aanwezig was: ‘omdat ik even wat tijd met het gezin nodig heb’.
.
De reacties waren hartverwarmend. Het ene dankjewel na het andere. Met blosjes op mijn wangen las ik ‘Ik ben trots op jou, hoe je ons voorleeft in ondernemen…, ‘ik ben blij dat ik je ken’ en ‘eerst zag ik mijn praktijk als betaalde hobby maar nu echt niet meer’…
.
En toen realiseerde ik mij wederom: Dit is waarvoor ik het doe. Deze vrouwen. Ergens is in hen een zaadje geplant. Eerst een voorzichtige sprankeling ontstaan. Vervolgens uitgegroeid tot een niet te stoppen verlangen. 


Een niet te stoppen verlangen

Het klinkt meestal ongeveer zo:
Hoe zou het zijn als ik kids en ouders ga coachen zodat zij hun beste leven ‘ever’ kunnen gaan leiden? Hoe zou het zijn als ik onzekere meisjes, zoals ik vroeger was, help steviger in hun schoenen te staan? Hoe zou het zijn als ik moeders ga helpen die worstelen met de gevoeligheid van hun kind? Hoe zou het zijn…


De klant waar MIJN hart een huppeltje van maakt…

Wat de vrouwen waar ik het aller aller allerliefste mee werk – naast die drive om kids en ouders te helpen – nog meer verbindt is hun bescheidenheid, hun eigen gevoeligheid, hun creativiteit, hun voorzichtigheid en hun wens een leven te leiden waarin zij van betekenis kunnen zijn voor de ander EN zelf een leuk leven leiden EN hun praktijk runnen op een manier die bij hun past. .

Vanuit flow EN strategie. Vanuit creativiteit EN focus. Vanuit intentie EN doelen.

Dit zijn ook de vrouwen die hun gezin vooropzetten en daarmee hun eigen droom op de laatste plaats dreigen te zetten. Dit zijn ook de vrouwen die het ene moment vol enthousiasme vooruit willen en het andere moment stilvallen omdat ze twijfelen of het ze allemaal wel gaat lukken. Dit zijn ook de vrouwen met hun eigen krassen op de ziel waar ze in het ondernemerschap elke keer weer mee worden geconfronteerd. 

En, eerlijk is eerlijk. Soms is dat best frustrerend. Want het zijn niet de vrouwen die 24-7 hun kaken op elkaar zetten en doen wat er MOET gebeuren om successen te bereiken. Het zijn niet de vrouwen die gedijen bij ‘fuck it just do it’. Het zijn niet de vrouwen die hun geliefde kroost makkelijk een dagje extra naar de opvang brengen zodat mama kan werken aan haar bedrijf. En het zijn al helemaal niet de vrouwen die manlief als vanzelfsprekend vragen een extra stap te zetten thuis zodat zij meer tijd aan haar praktijk kan besteden. En met die instelling beweegt een bedrijf nu eenmaal (in ieder geval op de korte termijn) makkelijker richting succes.

Maar het gaat om zoveel meer dan dat!

Het gaat erom dat je diep van binnen voelt dat die droom er niet voor niets is. En dat die droom het verdient het daglicht te zien. Dat JIJ het verdient te groeien. In ondernemerschap. In mindset. In zelfvertrouwen.

Het gaat erom dat je erkent dat je jezelf nogal eens tegenhoudt maar bereid bent je gedoe aan te kijken en hier stappen in te zetten….

Het gaat erom dat je op zoek gaat naar de manier van business doen die het aller aller aller beste bij jou past.

En dan? Dan maakt mijn hart een huppeltje. Wordt het beste in mij aangewakkerd. En kunnen we samen prachtige dingen doen.

Dus, ben jij deze vrouw? Laten we dan eens babbelen! Je verdient het, echt.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!