Een jaar of 7 geleden. Aan de telefoon. Met mijn vader. Ik heb hem zojuist verteld dat ik een tijdelijke, parttime freelanceklus heb aangenomen. Op mijn oude vakgebied, in de communicatie. Om even bij te beunen. Ik wil namelijk lekker op vakantie. Daarvoor is een goed gevulde portemonnee nodig. En dat budget haal ik nog niet zo overtuigend binnen op alleen de praktijk. Zijn reactie is helder, en heel goed bedoeld: ‘Heel verstandig. Zie je praktijk nou maar als hobby, waar je ook nog wat mee verdient.’

Ik slik. Alles in mij protesteert: maar zo kijk ik er helemaal niet naar. Mijn praktijk is mijn werk. En ja, toevallig zo leuk dat het wat dat betreft bijna een hobby lijkt. Maar het is werk, werk waar ik mijn geld mee verdien. En vroeger of later wil ik daar volledig mijn geld mee verdienen. Dat was dus 7 jaar geleden.

Eeuwig dankbaar

Ik ben mijn vader nog eeuwig dankbaar voor dat moment. Want het wakkerde de strijdlust in mij extra aan: ik moest en zou mijn praktijk tot een succes maken. Koste wat het kost.

Groeien door groots denken

Dus in plaats van klein en voorzichtig ging ik grootser denken. En geloof mij, voor mij is dat altijd een pittige uitdaging geweest. Ik besloot praktijkruimte te huren, en niet meer vanuit huis te werken. Ik investeerde in een nieuwe website. Besloot tot een driejarige opleiding bij Phoenix Opleidingen, zodat ik niet langer zou twijfelen aan mijn inhoudelijke kennis. Kortom, ik gaf grof geld uit en investeerde heel veel tijd om te kunnen gaan groeien.

En groeien deed ik. Eerst gestaag. En al snel ging het in een enorme stroomversnelling. Die stroomversnelling ontstond toen ik mijzelf toestond zo groot te denken dat ik mijzelf zonder zijwieltjes zag: los van enig plan B, volledige focus op de praktijk. Risico’s nemen. Visualiseren waar ik naartoe wilde. Eigenlijk, eigenlijk ging ik mijzelf gedragen of ik het succes al had bereikt dat ik nastreefde. En prompt maakte ik daardoor ‘als vanzelf’ de juiste keuzes. Soms met samengeknepen billen, maar steeds erop vertrouwend dat het de juiste keuzes waren.

Voorbij de mitsen en maren

Ook jou zou ik dat willen aanraden: Ga dromen. Groots denken, voorbij de mitsen en maren. Maak plannen die bij dat grootse denken horen. Maak keuzes en je zult zien dat die dat grootse denken bevestigen. Je zult jezelf versteld doen staan. Echt waar, vertrouw mij.

Meer tips om je praktijk tot een succes te maken? Download dan mijn gratis e-book.

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!