‘Gefeliciteerd met je nieuwe ruimte, begin je al een beetje te wennen?’ Ik kijk haar verbaasd aan. Ik moet even schakelen. Nieuwe ruimte? Wennen? En ik realiseer mij dat die nieuwe ruimte past als een goedgestylde jas. Zo’n jas met de juiste belijning. Zo’n jas met een perfecte lengte. Zo’n jas met een goede taille en tegelijkertijd genoeg ruimte voor je Hollandse schouders. Zo’n jas waar je je heerlijk in kunt wentelen. Zo’n jas die je niet voelt omdat ie ZO comfi is.

Het is nu bijna 4 weken geleden dat ik van Voorschoten naar Leiden verhuisde met mijn praktijk. Van 20 naar 40 vierkante meter. Van de 2e naar de 4e. Van trappen naar lift. Van alles altijd zelf moeten regelen naar superservice van de verhuurder. Van goed genoeg voor de prijs die ik betaalde naar ‘heaven’.

Er is dus geen sprake van wennen geweest. Helemaal niet.

Tussen neus en lippen door

De verhuizing gebeurde bijna tussen neus en lippen door. En dat is fijn, want zoiets wil je echt niet wekenlang voort laten duren. Het moest snel en pijnsloos, zeg maar. En dat was het ook.

Maar daarmee zou ik er bijna helemaal overheen stappen. Want, laten we wel wezen, het is een behoorlijke stap.

Ik voel de bevrijding van de ruimte, letterlijk en figuurlijk. Alles stroomt in mij, en dus ook in mijn praktijk. En ik kan je vertellen, dat voelt goehoed.

Dus, tijd om daar even goed bij stil te staan. Om het succes te vieren. En die tijd moet je creëren, dat heb ik inmiddels wel ervaren. Anders is het momentum zomaar ineens voorbij.

Hoe vaak vier JIJ je successen?

Want, zeg eens eerlijk… hoe vaak sta jij stil bij je successen? Hoe klein ook? Hoe vaak vier jij de stappen die je zet? De inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De lancering van je website. Je eerste klant. De training die je ontwikkelde. De enthousiaste mail van een klant.

Hoe vaak neem jij de tijd om het compliment dat hierin doorklinkt even goed tot je door te laten dringen?

Elk succes is aan jezelf te danken

Compliment, Marlies, wat bedoel je? Nou, kijk, luister (of eerder: lees): alles dat je voor elkaar krijgt, alles dat je creëert, elk succes dat je ten deel valt, daar heb jij zelf de hand in gehad:

  • Je hebt de guts getoond naar de KvK te gaan en je bedrijf dus officieel te starten.
  • Je hebt jezelf zichtbaar gemaakt door het wondere web op te zoeken zodat je door je toekomstige klanten gevonden kunt worden.
  • Die klant kwam ook niet ‘vanzelf’. En zelfs als die vanzelf leek te komen, jij hebt IETS gedaan waardoor jouw klant vertrouwen in je heeft of een klik voelt.
  • Je hebt doorgezet, ook toen er teleurstellingen waren. Of toen je even niet wist hoe je verder moest. Je bent aan iets begonnen en je hebt het afgemaakt.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

We focussen zo makkelijk op wat nog moet gebeuren. Op wat er nog niet is. Op de stappen die je hierna te zetten hebt. Op… ga zo maar door. Geef toe, herkenbaar he?

Wees trots op jezelf!

Dus, gun jezelf nu en vandaag even stil te staan bij wat je dit jaar allemaal voor elkaar hebt gekregen. Wat je deze maand voor elkaar hebt gekregen, tussen de Sintperikelen en de Kerstdiners door. Wat je deze week hebt gedaan, dankzij of ondanks de aanloop naar de kerstvakantie. En vier dat. Wees trots op jezelf. HEEL trots.

Drink er een bubbelt of een wijntje op, een sapje voor mijn part. Gun jezelf een taartje. Of dat ene boek dat je al zolang op je verlanglijstje hebt staan. Vertel de mensen om je heen hoe fn#%@-ing trots je op jezelf bent. Dat is niet arrogant, raar of stoeferig. Dat is tof, cool en bovendien broodnodig om jezelf EN je praktijk elke keer weer een niveautje hoger te tillen.

Ik kan je vertellen, ik ben fn#%@-ing trots op mezelf

En, omdat ikzelf dus bijna zou vergeten dat ik ook iets supergroots heb neergezet in 2019… heb ik besloten dit fatsoenlijk te vieren. Op MIJN manier. Omdat ik gewoon fn#%@-ing trots op mezelf ben. Op het lef dat ik toonde. Op de verliezen die ik erkende. Op mijn doorzettingsvermogen. Op mijn enthousiasme. Op de inspiratie die ik voor mijn klanten ben. Op de stappen die ik zette waardoor ik mijzelf zo’n enorme ruimte voor mij en mijn klanten kon gunnen. Nou, genoeg om trots op te zijn lijkt me…

Zullen we samen een feestje bouwen!?!

Ik zou het SUPERTOF vinden als jij met mij mijn succes wilt vieren. In mijn nieuwe ruimte aan de Schipholweg in Leiden. Op maandag 13 januari. En de mensen die mij een beetje kennen weten dat dat dus met bubbels moet zijn.

Ondanks het feit dat je mij al helemaal gelukkig maakt met het gezamenlijk nuttigen van een fles bubbels zonder enige andere activiteit of zinvolle bezigheid, heb ik besloten dat het niet alleen een borrel wordt. Deze succes-BORREL! neemt daarom een hele middag in beslag, van 2 tot 5. We mijmeren over onze praktijk, visualiseren onze dromen voor 2020 en leggen dit vast in een vision board. En sluiten dan af met bubbels. Hoe cool is dat!?!

Ik hoop dat je ogen nu oplichten en denkt ‘daar MOET ik bij zijn’! En dat je je dan als de wiedeweerga aanmeldt. Bouwen we samen een feestje. OK?

Je kunt je hier aanmelden: succes-BORREL!

De Magische MindsetBox

Ben jij op zoek naar een super easy, en ook nog eens leuke, manier om jouw mindset in no-time te switchen? Wil jij jouw dag vol energie starten met een liefdevolle, krachtige uitnodiging om alles dat op je pad komt vanuit een nieuw – en dus positief – perspectief te bezien? Ben jij eraan toe je onzekerheid en twijfel voor eens en altijd goodbye te zeggen en vol vertrouwen verder te bouwen aan JOUW beste leven en die droompraktijk?

Dan is deze Magische Mindset Box voor jou!